Pszichoszexuális- és párterápia műhely Berndt Leygraf vezetésével -2019.03.16-18.

Pszichoszexuális- és párterápia műhely Berndt Leygraf vezetésével -2019.03.16-18.

Berndt Leygraf pszichoszexuális- és párterápia témakörben intenzív műhelyt tart 2019 két hétvégéjén mindazoknak, akik szakmai minőségükben tapasztalatot szereztek az emberekkel végzett munkában (tanácsadók, pszichoterapeuták, gestalt- terapeuták, szociális munkások, egészségügyi/mentálhigiénés szakemberek, lelkipásztorok). A műhely angol nyelven zajlik.

1 modul időpontja: 2019.03.16-18. (09.30-18:00, 1 óra ebédidővel)

2 modul időpontja: 2019.04.14-16. (09.30-18:00, 1 óra ebédidővel)

A képzés elméleti tanagyaga a Európai Szexológusok Szövetsége tananyagának megfelelően nagyrészt a Gestalt módszertan és terápia, illetve a tárgykapcsolat-elmélet szempontjait veszi alapul. Az egyéneknél előforduló szexuális problémák párokra gyakorolt hatását vizsgálja ezen elméletek mentén.

A képzés teljesítését követően a résztvevők a kurzus tartalmát meghatározó igazolást, valamint kiterjedt szakirodalom forrást kapnak. A képzés első és második hétvégéje között házi feladat is lesz. Kérjük, hogy a jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a két hétvége anyaga egymásra épül, így elsősorban azok jelentkezését várjuk, akik mindkét hétvégén részt tudnak venni a programon.

A program intenzív jellege miatt kérjük, hogy a résztvevők pihent állapotban érkezzenek, és ideális esetben a műhelymunkát követően adjanak maguknak egy napot annak végiggondolására, átérzésére, beépítésére.

Program:

  • Organikus és nem organikus pszichoszexuális problémák (“mi fizikai, mi érzelmi, és ezek egyáltalán elkülönülnek-e?”). A szexuális problémák teljes palettájának megvitatása a vaginizmustól a merevedési problémákig, anorgazmikus állapot, vágyvesztés és így tovább.
  • A pszichoszexuális- és párterápia és a Gestalt pszichoterápia bioszociális modelljének integrálása. Az orvostudomány, a pár világának, a pszichoterápia és a környezet kérdéseinek (pl. kulturális különbségek, nemi orientáció, társadalmi nem) összeillesztése
  • Mi is egy pár” ? – az intim kettős rendszerek modelljeinek kritikai ismertetése.
  • Párokkal végzett munka fejlődéslélektani megközelítése, olyan párokkal, akik krónikusan megragadtak vagy kölcsönös függésben élnek (“mit kezdjünk azokkal, akik nincsenek jobban?”). A párokra vonatkozó coaching modellek felfedezése, integrációja a pszichoterápiával, Bader-Pearson, David Schnarch, Imago munkássága
  • Szakértői kérdések, pl. szexfüggőség, családon belüli erőszak, gyermekbántalmazás, pornográfia és házasságon kívüli kapcsolatok (“mit tegyünk, ha a dolgok elromlanak”?)

A képzés mindegyik napján kombináljuk az elmélet és a gyakorlat elemeit, a csoportos feldolgozást, a párban és hármasban végzett gyakorlatokat, az élő szupervíziót és az esettanulmányokat. A résztvevőktől azt várjuk, hogy saját klinikai vagy személyes tapasztalataikkal kezdeményező módon dolgozzanak a folyamat során.

A hagyományos oktatási módszerek mellett videóanyagokat is bemutatunk, amelyek szexuálisan explicitek lehetnek. A képzés teljesítését követően a résztvevők a kurzus tartalmát meghatározó igazolást, valamint kiterjedt szakirodalom forrást kapnak. A képzés első és második hétvégéje között házi feladat is lesz. Kérjük, hogy a jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a két hétvége anyaga egymásra épül, így azok jelentkezését várjuk, akik mindkét hétvégén részt tudnak venni a programon.

A jeletkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet: Jelentkezési lap

A program időbeosztása:

1 modul: 2019.03.16-18. (szombat-vasárnap-hétfő) 09.30-18:00, 1 óra ebédidővel.

2 modul: 2019.04.14-16.(vasárnap-hétfő-kedd) 09.30-18:00, 1 óra ebédidővel

Oktató:

Bernd Leygraf tanácsadó pszichoterapeuta, London (UK). Bernd a Magyar Gestalt Társaság egyik alapítója, Dr. Erős Ilona segítségével több mint öt éven át képezte Magyarország gestalt terapeutáinak első generációját mintegy tíz évvel ezelőtt. Az Egyesült Királyságban működő legnagyobb európai pszichoszexuális és párterápiás képzés alapítója és jelenlegi szakmai igazgatója. Az intézményt a Middlesex Egyetem és olyan akkreditációs szervezetek jegyzik, mint a COSRT, az NCP és az NCS. Képzésein több mint 40 országból vesznek részt. Bernd nagy érdeklődéssel vizsgálja a kultúra szexuális problémákra és párkapcsolatokra gyakorolt hatásait.

További információ: www.gettingbetter.org.uk, www.psychosexualtraining.org.uk valamint www.naos-institute.com

Részvételi díj MaG tagoknak (plusz Áfa) Nem tagoknak (plusz Áfa)
2019.01.31-ig fizetve (Early Bird ár) 150.000 180.000
2019.01.31-e után fizetve 170.000 200.000

A részvételi díj a két hétvégére együttesen vonatkozik.

A MAG tagok számára biztosított kedezményes árat, csak és kizárólag tagként nyílvántartott magánszemélyek részére tudjuk biztosítani. Ha céges úton jelentkezel, akkor az Early Bird árat vagy az alapdíjat fogjuk számlázni neked, attól függően, hogy mikor jelentkezel.

Kérdés esetén várjuk megkeresésedet:
Antal Olivia – szervezés, (antalivi@gmail.com), + 36 20 494-8464
Petka Krisztina – számlázás, (krisztina.petka@gestalt.hu), +36 20 349-5969

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a programon!