Jay Levin – Patológia adaptációk a Gestalt terápiában 2018. Március 2-3-4.

Jay Levin – Patológia adaptációk a Gestalt terápiában 2018. Március 2-3-4.

Patológiák átemelése a Gestalt-módszertanba Elinor Greenberg könyve alapján

A workshop Elinor Greenberg múlt évben megjelent könyvének benyomásai alapján építkezik. Elinor könyve az író hosszú éveken át kialakult gondolkodásmódját tárja fel arról, milyen kapcsolat van a Gestalt-terápia és a borderline, skizofrén és nárcisztikus személyiségzavarok között. Szemrevételezzük Elinor koncepcionális eredményeit és ezek hatásait a terápiára.

Jelentkezés: 2018-as tavaszi workshopok

Elinor könyvének eredményein túl, a műhely arra bátorítja a résztvevőket, hogy fedezzék fel a “Személyiségzavarok” kategóriát és ennek kapcsolatát a Gestalt személyiség modellel és annak számtalan megnyilvánulásával – különös figyelemmel az ID-Ego-Personality elméletre és a kontaktus ciklusokra.

Megfontolás tárgya lesz a személyiségzavarok ego-szintonikus (az egoval összehangolt) természetének klinikai hatása.

A diskurzus és a lehetőség, hogy akár kliensként, akár terapeutaként részt vegyünk a munkában, módot ad arra, hogy ránézzünk mi jellemzi a kapcsolódást ezekkel a folyamatokkal, és hogyan finomíthatjuk munkamódszereinket.

Jay Levin Ery és Miriam Polster által képződött Gestalt terápiában a Los Angeles-i Gestalt Terápia Intézetben (G.A.T.L.A). Jay MA (Clin Psych), LMHC, NCC 30 éve praktizál, valamint tanácsadást és pszichoterápiát tanít.  Jay Dél-Amerikából emigrált az Egyesült Államokba, Sarasotába, ahol jelenleg is él.

  • Szakmai tagja az Amerikai Tanácsadói Egyesületnek (ACA) és akkreditált szupervizor az EAGT-ben, valamint training igazgató a Golf Áramlat Gestalt Intézetnél.
  • Érdeklődési területe – az értékek hogyan formálják a személyes viselkedést és a terápiás intervenciókat – publikált cikkeiben tükröződnek és reflektálnak viziójára, hogy a világ jobb hely tud lenni.