A Gestaltról

A Gestalt olyan fenomenológiai – az érzékszervek szintjén működő – rendszer, amely a kliens, legyen az szervezet vagy magánszemély és a Gestalt szemléletű szakember közötti kapcsolat során létrejövő kölcsönös megfigyeléseket használja arra, hogy a kliens saját magát jobban lássa. Tudatosítsa, milyen a kapcsolódásának folyamata adott helyzetben, például mi az, amit támogatásként és mi az, amit akadályként él meg, illetve, hogyan hat az saját életére.

A Gestalt szemlélettel dolgozó szakember nem diagnosztizál, nem elemez, nem ad tanácsot, hanem elmondja ítélkezés nélkül mi az, amit tapasztal. Egészséges felnőttekkel dolgozik együtt, hogy azok nagyobb szabadságot élhessenek meg életükben, kapcsolataikban vagy munkájukban. 

Programok

Az egyesület a kezdetektől törekszik arra, hogy mind a tagjainak, mind az érdeklődőknek sokféle módon adjon lehetőséget a Gestalt módszertanának megismerésére. Híven a Gestalt szemléletéhez azt szeretnénk, hogy ez leginkább saját élményen keresztül valósulhasson meg, találkozva Gestaltos szakemberekkel, előadások, műhelyek, képzések vagy egyéni terápia formájában.

Tudástár

Ezen a felületen olyan tartalmakat teszünk közzé, amelyek segítségével a Gestaltos szakemberek és az érdeklődők bővíthetik a tudásukat.

Magyar Gestalt Egyesület

A Magyar Gestalt Egyesületet 2004. februárban hozták létre az alapítók. A vezetést az Elnökség látja el, amely 5 tagból áll. Az alaklélektani (Gestalt) irányzatról szóló ismeretek, valamint szemlélet megismertetése szakmai közösségekben és szélesebb társadalmi csoportokban. A Gestalt orientációjú tanácsadók, szervezetfejlesztők, trénerek, coachok és terapeuták (a továbbiakban: tanácsadók) általános társadalmi képviselete, érdekeinek érvényre juttatása, szervezeti, szakmai…

Aktuális

There is no Event

Hírlevél

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz

Közelgő programok

Mielőtt mennél...

Ha szeretnél időben értesülni Gestaltos hírekről, eseményekről, itt feliratkozhatsz: