Antal Lívia

Antal Lívia

Antal Lívia

Tevékenységek: Gestalt terapeuta, Mentálhigiénés szakember, Rajzvizsgálati szaktanácsadó

Alapdiplomám szabadbölcsész. Ez a képzés jelentősen megalapozta a jelenlegi Gestalt módszertanú segítő szakember tevékenységemet. A Gestalt módszertan alapja a fenomenológiai megközelítés, amely sokat hozzáadott humanisztikus tanulmányaimhoz. Hitem, hogy emberként képesek vagyunk a folyamatos megújulásra és igényünk a töretlen fejlődés. Minél nagyobb az egyén tudatossága, annál jobb választásai lehetnek az életét illetően. A minél tisztább kommunikáció és a hiteles, autentikus, saját választásokon alakuló élet támogatja a nagyobb közösségek jó működését. A folyamat egyre tisztább globális jólléthez vezet.

A személyiség több szempontú vizsgálata, az énkép és a testséma, a pszichoszomatikus tünetképzés, a pszichodinamika, az életút, a tárgykapcsolatok, a párkapcsolat és a szexualitás, az élet különböző területeivel való elégedettség és az affektív működések erősítése történhet meg a közös munka folyamán. Magánéletben, karrierben elakadásokkal küszködő life-coaching és terápiás klienseket várok. Annak érdekében, hogy esztétikus, nyugodt , biztonságos és inspiráló környezetben foglalkozhassam a klienseimmel , létrehoztam az In-Spirál Önismereti- és Önfejlesztő Pszichológiai Műhely. A spirálnak ereje van és lágy falai, amelyek nekem a tudatosságot, az akarat erejét és ugyanakkor a teljes nyitottságot és rugalmasságot reprezentálják. Az inspirál ige dinamikus energetikája, az inspiráció, mint fogalom, ami az ösztönzésre, ihletre utal késztettek a névválasztásra.

Az egyén természetes állapota az állandó változás, ami azon a dinamikus tranzakción alapul, ami közte és a környezete között van. Ezen az állandóan változó, izgalmas úton lehetnek akadályok, kihívások vagy nehézségek, amikor ahhoz, hogy tovább tudjunk menni szükség van megállni, megvizsgálni, mi az, ami segít, mi az, ami akadályoz ezen az úton.

Magamat energikus, lelkes, dinamikus, elhivatott, sokoldalú és együttműködő embernek ismerem, aki mindíg kész újabb dolgokat tanulni.

Publikációim: Vetköző lelkek, recenzió, Álommunka a Gestalt terápiában